Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból társfinanszírozott, a 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított projekt.
-->

Komposztverseny

komposztplakat HU

Komposztáljatok Ti is és nyerjétek el a Legzöldebb település címet !

A Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Társulás pályázatot hirdet a Legzöldebb település címmel, mivel a hulladékgazdálkodási projekt egyik legfontosabb szempontja, hogy minél kevesebb háztartási hulladék kerüljön végleges lerakásra!
Hamarosan véget ér a nyár és kezdődik a termés begyűjtése, majd a kertek, mezők takarítása.
Társulásunk szervezésében a Víz napján a vízpartokat takarítottuk ki nagyon sok településen, majd a meleg nyári napokon a Nappal kapcsolatos rajzokkal, fotókkal vetélkedtünk. Elérkezett hát az idő, hogy a termőfölddel is foglalkozzunk, hiszen ő lát el minket táplálékkal. Ahhoz, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot tudjon adni a termőföld segítségre szorul. Az egyik legjobb segítség számára ha komposzttal segítjük, dúsítjuk.
Ezért biztatunk téged is, hogy vegyél részt a „Legzöldebb település” pályázatunkon, amelynek célja, a komposztálási technika ismertetése mellett, a komposztálás fontosságának hangsúlyozása, ugyanakkor a termőföld dúsítása és a hulladékmenyiség csökkentése.
A Legzöldebb település című pályázat Hargita megye településein lakó, tevékenykedő személyeknek, szervezeteknek szól. A résztvevők lehetnek magánszemélyek, civilszervezetek, intézmények, (iskolák, önkormányzatok).
A pályázók három kategóriában mérettetnek meg:
1. Magánszemélyek
2. Civilszervezetek, intézmények, iskolák
3. Önkormányzatok
A pályázaton való részvétel feltétele a komposztálás. Ha eddig nem komposztáltál, itt az ideje, hogy komposztálj! Miután nekifogtál komposztálni, készíts egy bemutatót a mellékelt minta alapján, fotókkal és küldd el az adisimdharghita@hargitamegye.ro email címre!

Beküldési határidő: 2017. december 7.

A nyeremények olyan eszközöket foglalnak magukba, amelyek felhasználhatóak a komposzt készítéséhez, valamint a szelektív hulladékgyűjtéshez és újrahasznosításhoz.

A díjakat az ADI SIMD Hargita és UIP Hargita biztosítja.

A díjazottaknak lehetőségük lesz, hogy a díjazást követő időszakban egy ingyenes kiránduláson vegyenek részt, amely a Remetei Hulladékgazdálkodási Központ meglátogatását foglalja magába.

A verseny szabályzata

Minta bemutatóhoz

Gratulálunk a Legzöldebb Településeknek, azon magányszemélyeknek és szervezeteknek, akik részt vettek az általunk szervezett versenyben.

díjazottakGalambfalva

Siménfalva

Csíkszentsimon

Gyergyóditró

Salamás

Gyergyótölgyes

Máréfalva

Magánszemélyek:

I. Székely Gabriella
II. Kánya Tihamér
III. György Etelka
IV. János Levente
V. Bordea Gheorghe

Civil szervezetek, intézmények:

I. Care 2 Travel
II. Blocul 5 Tulghes
III. SAPIENTIA