Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013.
-->

Concurs compostare

komposztplakatRO

În curând se sfârșește toamna, se strâng recoltele, se curăță grădinile, câmpurile.

Asociația noastră a organizat activități de curățare a malurilor apelor de Ziua Apei, în mai multe localități din județ, apoi de Ziua Soarelui am organizat un concurs de fotografie și desen. A venit timpul să ne ocupăm de Pământ, ca element al naturii care ne asigură hrana cea de toate zilele. Pentru ca acesta să dea roade de calitate și în cantitatea dorită de noi, de multe ori este nevoie să-l ajutăm. Cea mai bună metodă este să-l îmbogățim cu compost.

Sigur ți se întâmplă să pui în container deșeuri biodegradabile, care dacă ar ajunge în compost ar fi utile pentru fertilizarea pământului.

De aceea vă provocăm, în măsura posibilităților să participați la campania ”Cea mai verde localitate”, al cărei scop este să aducem în atenția publicului importanța compostării și aplicarea compostării, care în timp ce este utilă pământului reduce semnificativ cantitatea de deșeuri pe care o aruncăm.

Campania ”Cea mai verde localitate” se adresează gospodarilor individuali (persoane fizice),  pentru grupuri, asociații, instituții, școli (persoane juridice) și pentru administrațiile publice locale.

Participanții vor fi grupați pe trei categorii:

1. persoane fizice  – gospodării individuale

2. persoane juridice – grupuri, asociații, instituții, școli

3. administrațiile publice locale  – membre ale Asociației ADI SIMD Harghita

 

Dacă vrei să participi și tu, atunci acum este momentul să compostezi! După ce te-ai apucat, pregătește o scurtă prezentare despre cum și ce compostezi, după modelul din anexă, însoțită de fotografii și trimite-ne-o la adresa de email adisimdharghita@hargitamegye.ro!

Participă, ai doar de câștigat!

Termenul de trimite a prezentării: 7 decembrie 2017

Rezultatele se vor face publice pe pagina de Facebook a asociaţiei, la data de 13 decembrie. Premierea va avea loc în data de 20 decembrie ora 12, la Consiliul Judeţean Harghita.

Participanţi acceptă că odată cu transmiterea lucrărilor acestea să poate fi folosite liber de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „S.I.M.D.” Harghita cu specificarea numelui realizatorului. Premiilor sunt asigurate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „S.I.M.D.” Harghita şi UIP Harghita.

Premiaţii au posibilitatea unei vizite gratuie la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Remetea, în perioada de după campanie.

Regulament concurs

Anexă

Felicitări pentru titlul de Cea mai verde localitate, persoanelor fizice și juridice care au participat la concursul organizat de Asociație.

díjazottak

Porumbeni

Șimonești

Sânsimion

Ditrău

Sărmaş

Tulgheș

Satu Mare

Persoane fizice:

I. Székely Gabriella
II. Kánya Tihamér
III. György Etelka
IV. János Levente
V. Bordea Gheorghe

Asociații, școli, instituții:

I. Care 2 Travel
II. Blocul 5 Tulghes
III. SAPIENTIA