Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból társfinanszírozott, a 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított projekt.
-->

Miért?

– Azért, hogy csökkentsük a kommunális szemét mennyiségét
Napjainkban nagyon sok hulladék keletkezik a háztartásokban. Ma Magyarországon egy fő egy év alatt 470 kg hulladékot „termel”, Romániában kb. 400 kg hulladékot, miközben az Európai Unió ajánlása 300 kg/év/fő.
Nagyon fontos, hogy csökkentsük a szeméttelepekre kerülő hulladék mennyiségét. A vásárlói szokások megváltoztatása mellett a hulladék csökkentésének hatékony módja a szelektív hulladékgyűjtés.
– Azért, hogy a hulladék újrahasznosításával csökkentsük a pazarló anyagfelhasználást
Már meglévő anyagokból hozunk létre új nyersanyagot. Ezzel csökken a gyártás energiaigénye, és csökken a környezeti ártalom. Csökkentjük az elsődleges nyersanyagok, pl. a fa felhasználását
– Azért, hogy kíméljük a környezetünket
A szelektíven gyűjtött hulladék útja nyomon követhető a begyűjtéstől a feldolgozásig, és biztosak lehetünk benne, hogy nem szennyezik a környezetünket.
– Azért, hogy csökkentsük a szemétszállítás díját
A szelektíven gyűjtött papír, műanyag, fém italos doboz csökkenti a kommunális szemét mennyiségét, és így kevesebb szemétszállítási díjat kell fizetnünk.