Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból társfinanszírozott, a 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program és
a Kohéziós Alapból társfinanszírozott, a 2014-2020-as Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósított projekt.
Date:December 10, 2019

A Coldplay elhalasztja a turnét, amíg az “zöld” nem lesz

A Coldplay elhalasztotta az új albumának promóciós turnéjáról szóló terveket, mivel aggódnak a koncertek környezetre gyakorolt hatása miatt.

 

A Coldplay új albumát, a “Everyday Life” egy hete adták ki, és ahelyett, hogy hónapot töltött volna az úton, a zenekar két koncertet rendez Jordániában, amelyeket ingyenesen sugároznak a globális közönség számára a YouTube-on.

“Nem turnézunk ezen az albumon. A következő két-két évben időt vesz igénybe, hogy kiderítsük, hogyan lehet versenyünk nemcsak fenntartható, hanem aktívan hasznos is. Mindannyiunknak meg kell találnunk a legjobb módszert munkánk elvégzésére “- folytatta, és azt mondta, a zenekar azt akarja, hogy a közelgő versenyek” pozitív hatással legyenek ” – mondta Chris Martin az énekes.

A koncertekre múlt pénteken, Ammanban, napkeltekor és napnyugtakor került sor, tükrözve új albumuk két oldalát.

Az Egyesült Királyság együttese utoljára az A Head Full of Dreams turnéjával utazott a világon, és 2016 és 2017 között öt kontinensen 122 jelenetet mászott fel.

“A következő verseny a környezetbarát versenyek lehető legjobb változata lesz” – mondta Martin. “Csalódnunk kellene, ha nem szén-dioxid-semleges. De például álmunk az, hogy egy egyszeri műsort rendezzünk műanyag nélkül, és nagyrészt napenergiával tápláljuk. Eddig sok nagy versenyen vettem részt. Hogyan fordíthatjuk meg a dolgokat úgy, hogy nem veszünk annyit, amennyit adunk? ”

A WWF szervezet üdvözölte a Coldplay kezdeményezését, mondván: „Fantasztikus látni világhírű művészeket, akik meg akarják védeni a bolygót.

“Mindannyian felelõsségünk, hogy példát mutassunk ezen éghajlati és természeti válsággal szemben – a tétlenség nem választható, ha meg akarjuk őrizni a bolygót a következõ generációk számára” – mondta Gareth Redmond-King, az éghajlatváltozási szervezet vezetõje.

A Coldplay egyedülálló koncertet tart a rajongóknak a londoni Természettudományi Múzeumban, november 25-én. A rendezvény összes bevételét környezetvédelmi jótékonysági szervezetnek adományozzák.

Minden vélemény számít!

*