Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 și
din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Date:November 13, 2015

Bomba ecologică de la Borsec dezamorsată

Proiectul de management integrat al deșeurilor în județul Harghita arată responsabilitatea conducătorilor față de locuitorii județului și față de mediul înconjurător. Un scop primordial în cadrul acestui proiect a fost asigurarea responsabilă a managementului deșeurilor, închiderea depozitelor neconforme și periculoase, dezamorsarea bombelor ecologice. Sistemul integrat al deșeurilor și punctele de colectare selectivă vor realiza economii pentru locuitorii județului.

La Borsec lucrările au început în mai 2015, lucrările au ajuns în faza finală. Mormanul de gunoaie a fost înconjurat cu gard și a fost construit un sistem pentru evacuarea apei pluviale. Au fost efectuate foraje pentru observarea calității apelor, aplicarea gazonului se va efectua în săptămânile următoare. Aceste lucrări au avut o importanță deosebită și din punctul de vedere al izvoarelor de apă minerală din împrejurimi, se poate afirma, că pericolul de contaminare a fost înlăturat.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 și are o valoare totală de 164 milioane de lei, din care 70,5% fonduri europene, 14,2% fonduri guvernamentale iar 15,3% fonduri proprii.

DSCF5091

DSCF5079

DSCF5074

DSCF5072

Lasă un răspuns

*