Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013.
Date:December 17, 2019

O treime din deșeurile noastre sunt compostabile

O treime din deșeurile menajere constau din deșeuri organice, adică pot fi compostate. Acest lucru înseamnă, că putem reduce imediat cantitatea noastră de deșeuri cu o treime, prin colectarea selectivă a deșeurilor organice și transformarea acestora în compost.

În Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Harghita au fost distribuite 20.000 de unități de compostare – în mediu rural, unde este mai ușor de realizat compostarea materiilor organice. Dar nici în oraș nu este imposibil de făcut, de aceea noul sistem de gestionare a deșeurilor din județ oferă posibilitatea

 

 

 

Conform reglementărilor UE, până la 31 decembrie 2023, deșeurile bio trebuie colectate separat sau reciclate la sursă, chiar sub formă de compostare la domiciliu.

De asemenea, a fost construită o stație de compostare la centrul de gestionare a deșeurilor Gheorgheni, unde vor fi colectate și compostate deșeurile biodegradabile care au fost colectate selectiv de la populație.

Așadar, trebuie să ne obișnuim cu compostarea, chiar și în oraș, pentru că putem reduce semnificativ cantitatea de deșeuri pe care o vom face în sfârșit și de asemenea, vom obține materiale valoroase: compostul, de exemplu, este la fel de bun ca un câmp de flori ca pământul pe care îl cumpărăm de la magazin.

 

Lasă un răspuns

*