Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013.
Date:December 12, 2019

„Vrem ca locuitorii să plătească mai puțin!”

S-a terminat proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Harghita, care reorganizează complet sistemul actual de gestionare a deșeurilor – consiliul județean va începe in curând licitația publică pentru a găsi companiile care vor gestiona sistemul.

La conferința de presă unde s-a anunțat sfârșitul proiectului, Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a declarat, că e o așteptare mare din partea lor ca sistemul să fie mai ieftin, ca locuitorii județului să plătească mai puțin pentru acest serviciu.

Sunt trei aspecte de care am ținut seama: să fie mediul nostru înconjurător mai curat, locuitorii să plătească mai puțin, și să putem extinde sistemul actual”, a spus vicepreședintele, anunțând că vor aplica pentru un proiect legat de managementul deșeurilor mixte, pentru a construi un drum nou spre centrul din Remetea și pentru a cumpăra lăzi de compost.

Șeful proiectului, Zólya László a raportat că pentru anul 2020 au calculat 66.000 de tone de deșeuri produse în județ: o treime poate fi compostată, o treime poate fi reciclată și doar o treime, deci 22.000 de tone ar trebui să ajungă la depozitul de deșeuri.

„Cantitatea colectată selectiv trebuie să crească”, a spus Zólya László, după care a anunțat că pasul următorul va fi licitația publică pentru gestionarea centrului din Remetea și pentru asigurarea colectării și a transportului deșeurilor, după care poate începe funcționarea sistemului.

 

 

Lasă un răspuns

*