Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból társfinanszírozott, a 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított projekt.
-->

Szentegyháza

SZENTEGYHÁZI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ UDVAR

Elhelyezkedés

A szentegyházi létesítmény a József Attila utca 6A szám alatt található műhelyek, garázsok szomszédságában, mindössze 100 méterre egy tömbháztól, egy 1000 m² nagyságú telken.

Egyéb információk

A létesítmény mellett közvetlenül egy magasfeszültségű vezeték halad, így a létesítményt az érvényben levő biztonsági intézkedéseknek megfelelően kell megépíteni.

A létesítmény megközlítése

A létesítményhez közvetlen bejárat nyílik a József Attila utcából.

Munkálatok

A szentegyházi hulladékgazdálkodási beruházás, melynek értéke 2745000 lej (áfával), két munkafronton valósul meg.

Az első a lakossági önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvar, melynek munkálatai befejeződtek.

Az önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvar építési munkálatai befejeződtek, mára már hófehér konténerek sorakoznak a megépített udvaron. A konténerek különböző méretűek a hulladékok súlyától függően.

Az újonnan megépített udvar kapujáról a lakatot máris lefeszítették. A projekt felelősei azt remélik, ilyen érdeklődéssel fogják használni is az udvart és ide szállítják a háztartásukban felhalmozódott hulladékot. Az udvar célja ugyanis, hogy a lakosság díjmentesen lerakhassa a háztartásában képződött nagyobb mennyiségű újrahasznosítható hulladékot, mint például a lakásfelújítás vagy átalakítás után maradt törmelékek, elhasznált autógumik, kiöregedett bútorok, textíliák, stb. Fontos még, hogy a veszélyes hulladékok (pl. elemek, akkumulátorok, festékek, stb.) elhelyezésére is lehetőséget teremtenek ezek az udvarok.

Az udvar működtetésére a szolgáltató kiválasztása közbeszerzés útján történik, ennek előkészítése folyamatban van. A lakosságot minden közérdekű információról időben tájékoztatjuk.

2015-11-03_14-20-042015-11-03_14-04-222015-11-03_14-06-482015-11-03_14-12-54

A második beruházás a Vasművek zagytározóján felhalmozott kb. 26 300 m³ háztartási hulladék elszállítása.

Ezzel a művelettel „tehermentesítettek”  közel 1,2 ha-os területet, amelyen a háztartási hulladék szét volt szórva.

A hulladékot ponyvával letakart konténerekben hordták el. Naponta legalább ötször “ürített” a hat darab, 30 m3 – es kamion.

Megtisztitott terulet 2

Megtisztitott terulet 1

Rakodashoz keszen

Utolso-kupac-