Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból társfinanszírozott, a 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított projekt.
-->

Találkozó a lakószövetségek képviselőivel

A Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere (SMID) elnevezésű projekt rejtelmeibe vezeti be a csíkszeredai lakószövetségek vezetőit Hargita Megye Önkormányzata. A négy alkalomra tervezett tájékoztatók célja a hulladékgazdálkodási projekt ismertetése, valamint a „Hulladék útjának” a bemutatása és népszerűsítése.

A megyeházán tartandó találkozók során a projekt bemutatásán kívül a témához kapcsolódó jogszabályok és szabályzatok ismertetésére is sor kerül.

A szervezők tájékoztatása szerint, tekintettel a megyeszékhelyi lakószövetségek nagy számára, négy alkalommal tartják meg a találkozókat. Március 30.-án a központi és vasútállomás környéki lakószövetségek képviselőit várják beszélgetésre. Április 4.-én a Kalász- és Szúnyog-negyedi társtulajdonosi társulások vezetőin a sor, hogy eleget tegyenek a megyei önkormányzat meghívásának. Április 5.-én a Jégpálya-negyedi, április 6.-án pedig a tudori lakószövetségek képviselői ismerhetik meg közelebbről a hulladékgazdálkodási projektet. A találkozók minden alkalommal 17 órától kezdődnek.

A 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt áfa nélküli értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.