Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 și
din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
-->

Băile Tușnad

A dispărut vechiul depozit de la Băile Tușnad

În cadrul proiectului de management integrat al deșeurilor în județul Harghita a fost închis vechiul depozit neconform de la Băile Tușnad, unde pe o suprafață de un hectar au fost depozitate 15,500 m de deșeuri menajere.

Ez volt

Ilyen lett

– Este îmbucurător faptul, că datorită acestui proiect european nu a fost necesară contribuția materială a locuitorilor orașului. Costurile totale ale închiderii vechiului depozit neconform se ridică la 716.000 de lei. În România legislația în vigoare prevede închiderea acestor depozite neconforme, fără fondurile europene aceste lucrări ar fi costat fiecărui locuitor al orașului 436 de lei – a declarat Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

Tot în cadrul proiectului mai sus menționat au fost achiziționate 46 de structuri de metal pentru protejarea containerelor de urși, ceea ce reprezintă într-adevăr o prioritate în această zonă.

Ecologizarea suprefeței, aplicarea unui strat de sol fertil și plantarea gazonului se vor realiza în cadrul unui proiect viitor.

Gyep elott